Šunkolienka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 03. 03. 2008

Suroviny:1 balenie cestovín - malé kolienka, 300g (aj viac) vareného údeného mäsa, (zo šunky, kolienka, krkovičky ap.) 1 kelímok kyslej smotany, 1 dcl mlieka, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, olej a pár tenkých plátočkov masla. Na posypanie troška mletej papriky. Toto jedlo je také isté ako šunkové fliačky, len pri použití kolienok je nadýchané a šťavnatejšie.

Postup: cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, uvarené scedíme a dáme ich do misy. Vajíčka rozšľaháme v mlieku, pridáme smotanu a spolu zmiešame. Prelejeme na cestoviny. Pridáme nahrubšie pomleté alebo najemno nasekané uvarené údené mäso a všetko dochutíme soľou a korením. Premiešame a zmes rozložíme rovnomerne do vymasteného pekáča, alebo zapekacej misy. Vrch urovnáme a posypeme ako ozdobu- vrstvičkou mletej papriky. navrch pokladieme pár plátkov masla a necháme vo vyhriatej rúre zapiecť doružova.