Hubová omáčka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 05. 03. 2008

Suroviny: 2-3 hrste sušených hríbov, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2 PL oleja, 8 plátkov bravčového mäsa (zo stehna asi po 75 g), soľ, korenie, 1 Pl polohrubej múky, 200 ml mäsového vývaru z kocky.

Postup: Huby si dopredu namočíme asi na 1/2 hodinu do 150 ml studenej vody, aby napučali. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme.Nadrobno nasekanú cibuľu opečieme na rozpustenom masle s olejom, keď je cibuľa mierne opečená pridáme naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa. Necháme ich prudko opiecť z obidvoch strán. Potom pridáme namočené huby aj s vodou premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni asi 40 minút, až mäso zmäkne. Potom do šťavy vmiešame dozlatova opraženú zápražku a ešte za častého pomiešania varíme 10 minút. Podávame s dusenou ryžou alebo žemľovými knedlíkmi.