Špenátové halušky s plesňovým syrom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 1 balíček mrazeného špenátového pretlaku, 2 šálky polohrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 150 g plesňového syra napríklad syr Niva, 2 PL oleja, 1 PL masla.

Postup: Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, olejom, vajcom, roztlačeným cesnakom a osolíme. Zo surovín vymiešame haluškové cesto, ktoré podľa potreby môžeme doriediť vodou. Z cesta uvaríme vo vriacej osolenej vode halušky. Uvarené scedíme a prepláchneme. Na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a krátko orestujeme. Potom pridáme nastrúhanný plesňový syr a prehrievame až sa syr roztopí. Touto vzniknutou omáčkou polejeme porcie halušiek.