Zbojnícka krkovička

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kg bravčovej krkovičky, 1 kg zemiakov, 4 cibule, korenie soľ, mletá paprika, rasca, mlieko, olej

Postup: Z krkovičky nakájame hrubšie rezne a naklepeme. Pekáč dobre vymastíme olejom a rezne naukladáme na celú plochu pekáča. Potom ich posolíme, pokoreníme a poprášime paprikou. Cibuľu pokrájame na kolieska a rozložíme na mäso. Očistené zemiaky pokrájame na plátky a rozložíme na cibuľu. Posolíme, pokvapkáme olejom a porascujeme. Nakoniec všetko polejeme mliekom a povrch poprášime paprikou.Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch asi 1 hodinu.