Bravčové rezne "Vrchár"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, soľ, korenie, olej Na náplň: 1OO g mletého pliecka, 1 rožok, 100 g prerastenej údenej slaninky, 100 g údeného syra, 1 cibuľa, 50 g šampiňónov, mletá sladká paprika korenie, soľ

Postup: Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podlejeme a dusíme skoro do mäkka. Podľa potreby podlievame. Zmes na náplň pripravíme z mletého pliecka, namočeného a vytlačeného rožka. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, scedené šampiňóny a slaninku pokrájanú na kocočky. Dochutíme korením, soľou, paprikou a premiešame. Udusené rezne preložíme na olejom vymastený pekáč. Na každý rezeň položíme kopček plnky a prikryjeme plátkom syra. Dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút. Podávame so zemiakmi.