Podtatranský rezeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g bravčového stehna, 200 g údenej klobásy, 2 cibule, 200 g údenej slaniny, masť, mletá paprika, korenie, soľ, múka

Postup: Z mäsa narežeme 4 veľké rezne. Rezne naklepeme, okoreníme a osolíme. Na pripravené rezne uložíme koliečka klobásy, kocočky slaniny a na prúžky pokrájanú cibuľu. Rezne preložíme, zaklepneme okraje a zopneme špáradlom. Rezne opečieme na masti do zlatova. Výpek poprášime múkou, osmažíme, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou. Prevaríme a precedíme. Z mäsa odstránime všetky špáradlá a polejeme šťavou. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.