Horárske závitky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g bravčového stehna, 100 g oravskej slaniny, 2 vajcia, 3 cibule, 400 g kelu, korenie, soľ, masť, strúhanka, hladká múka

Postup: Mäso narežeme na rezne, posolíme a naklepeme. Slaninku si okrájame na rezančeky, osmažíme, pridáme 2 cibule pokrájané na prúžky a pokrájaný kel. Spolu všetko posmažíme a ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a dosmažíme. Túto zmes zahustíme lyžicou strúhanky. Zmesou naplníme rezne, stočíme do závitkov a zopneme špáradlom. Poslednú cibuľu pokrájame nadrobno a na masti na tmavšie osmažíme. Zalejeme vodou a vložíme pripravené závitky. Zakryté udusíme do mäkka. Šťavu dochutíme a poprášime múkou. Krátko prevaríme a prelievame cez závitky. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.