Tatranské hromy blesky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 300 g chudej hovädziny, 300 g bravčového bôčika, 1 suchý rožok, 1 veľká cibuľa, 2 vajcia, korenie, mletá paprika, majorán, 4 strúčky cesnaku, soľ, masť, sterilované baranie rohy, múka

Postup: Všetko mäso, cibuľu a cesnak pomelieme. Do pomletého mäsa vyklepneme vajcia, osolíme, okoreníme a pridáme papriku na farbu. Rožok nastruháme na hrubšom strúhadle. Všetko dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, veľkosti pinpongovej loptičky. Guľky oprášime v hladkej múke a na masti opečieme do červena. Upečené guľky dáme na papier odkvapkať. Stredavo napichujeme na špajle s baraními rohmi. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.