Panenka v kelovom pláštiku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej panenky, 8 plátkov šunky, 6 listov kelu, olej, šampiňóny, vegeta, gril.korenie, tymian, strúhaný paremezán sladká smotana, sušené huby, cibuľa, múka, zemiaky, soľ

Postup: Kelové listy sparíme vo vriacej vode a necháme schladnúť. Panenku ochutíme vegetou, grilovacím korením a opečieme na oleji. Kelové listy uložíme tesne vedľa seba, posypeme parmezánom, potom pokladieme plátky šunky a položíme opečené mäso. Stočíme do rolky a previažeme niťou. Prikryté necháme podusiť. Na výpek z panenky, vložíme kúsok masla, nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a vopred namočené sušené huby. Všetko spolu podusíme a ochutíme tymianom a vegetou. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali lyžicu hladkej múky. necháme prevariť a dochutíme soľou. Panenku pokrájame na hrubšie plátky, podlejeme omáčkou a podávame s drobnými zemiakmi ktoré sme varili v šupke.