Ražniči na zemiakoch

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej krkovičky, 150 g oravskej slaninky, mleté korenie, soľ, 500 g zemiakov, rasca, masť, kyslá kapusta

Postup: Mäso pokrájame na rezne, trocha naklepeme a pokrájame na štvorčeky. Slaninku pokrájame na plátky, približne také ako kúsky mäsa. Cibuľu pokrájame na kolieska. Suroviny striedavo napichujeme na ihli alebo špajle. Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska. Vymastíme si pekáč a rozložíme zemiaky. Posypeme rascou a posolíme. Ražniči posolíme, pokoreníme a uložíme na zemiaky. Asi 1 dcl vody podlejeme a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Podávame na kôpke kyslej kapusty.