Teľacia rolovaná pochúťka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g teľacieho stehna, 100 g šunky, 50 g plátkového syra, soľ, korenie, vegeta, 1 kapia, 1 vajce, 200 g mletého bravčového pliecka, 2 sträčky cesnaku, olej

Postup: Mleté mäso, posekanú kapiu, vajce, rozotretý cesnak,soľ a korenie vymiešame na plnku. Teľacie narežeme na plát, naklepeme a poprášime korením a soľou. Na mäso uložíme plátky šunky, plátky syra a pripravenú plnku. Mäso zvinieme do rolády a previažeme ho hrubou niťou. Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, olejom a pridáme lyžicu vegety. Upečieme do mäkka. Počas pečenia polievame výpekom a prilievame vodu. Upečené mäso nakrájame, odstránime niť a podávame so zemiakmi a preliate výpekom. Obložíme zeleninou.