Dúhový pstruh v mandliach

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 pstruhy, hladká múka, maslo, sladká smotana, cesnak, soľ, mandľové hoblinky, alebo lúpané posekané mandle, citrón

Postup: Očistené a oškrabkané pstruhy dobre opláchneme a osušíme. Ryby posolíme a obalíme v múke. Na horúcom masle opečieme z oboch strán po 5-6 minút. Na kúsku masla si opečieme mandle, rozložíme na pekáčik a vložíme opečené ryby. Do smotany zamiešame rozotretý cesnak a prelejeme na ryby. Posypeme zvyšnými mandľami a dáme pod gril zapiecť. Upečené pstruhy podávame poliate výpekom, ozdobené plátkom masla, koliečkami citróna a s hranolkami a zeleninou.