Kapor na vínečku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: Menší kaprík, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, maslo, stredne veľká cibuľa, 4 dl bieleho vína, korenie, soľ

Postup: Korenovú zeleninu pokrájame na rezance. Na masle necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme do polomäkka. Ku zelenine pridáme naporcovaného kapra, okoreníme, osolíme a zalejeme vínom. Dodusíme do mäkka. Porcie kapra na mise prelejeme omáčkou a podávame s opečenými toastovými chlebíkmi. Krájané toastové chlebíčky na jednej strane natrieme maslom a na druhej strane zmesou z 3 žĺtkov, lyžice horčice, strúhaného syra, snehu z bielkov a trošky piva. Zapečieme na vymastenom pekáči vo vyhriatej rúre do zlatova.