Francúzske zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 750 g zemiakov, 200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy), 200 ml kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, 4 natvrdo uvarené vajcia, tuk na vymastenie misy, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a nastrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.