Steaky s kôročkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 21. 03. 2008

Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice alebo T-bone steaky z hov. chrbta, pšeničná múka, soľ, ľubovoľné korenie napr. mleté čierne korenie, korenie na steaky, karí korenie, mletá rasca, mletý zázvor ap.

Postup: Do primeraného množstva múky-(podľa počtu steakov), primiešame ľubovoľné korenie, podľa chuti a fantázie. Nakrájané steaky z mäsa dlaňou jemne naklepeme, posolíme a obalíme v okorenenej múke. Následne steaky prudko opečieme na panvici, na maličkom množstve oleja. Opečené steaky vyberieme a odložíme do teplej rúry dôjsť. Vo výpeku si môžeme uvariť ku steakom omáčku: Do výpeku pridáme kúsok masla,po rozpustení pridáme trocha okorenenej múky z obaľovania a prerestujeme. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a dochutíme napr. s 1PL horčice, alebo kečupu ap. Necháme krátko prevariť a podávame ku steakom s hranolkami či opekanými zemiakmi.