Steaky s hubovou omáčkou a cestovinami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 26. 03. 2008

Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice, (200 g / porcia), trojfarebné cestoviny, 250 ml smotany, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých dubákov, olej, soľ, korenie, Namiesto soli môžeme použiť kocku hubového bujónu pre lepšiu chuť!

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarené scedíme! Steaky mierne osolíme a okoreníme. Steaky potom prudko opečieme na troche oleja- najlepšie na steakovej panvici z oboch strán. Opečené steaky dáme do vyhriatej rúry na 200°C a dopekáme ešte 15 minút v rúre! Dubáky očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak nakrájame na tenučké plátky a spolu s dubákmi dáme orestovať na panvicu s olejom. Orestované dubáky zalejeme smotanou a dochutíme korením a soľou alebo namiesto soli rozmrvenným hubovým bujónom a necháme za častého miešania vydusiť na hustejšiu omáčku. Scedené cestoviny prehrejeme v hubovej omáčke a podávame k opečeným steakom! Porcie dozdobíme vetvičkou zelenej petrželky alebo rozmarínu !