Cigánske rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 31. 03. 2008

Suroviny: 4 kotlety z bravčového karé (môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná), mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2-3 sterilizované uhorky, tvrdý syr, horčica, olej.

Postup: Kotlety alebo kuracie mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Obalené rezne prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené rezne preložíme do pekáča alebo zapekacej misy, polejeme výpekom z opekania a vrch rezňov natrieme horčicou. Na každý rezeň potom dáme vrstvu postrúhaných uhoriek a každý rezeň posypeme nastrúhaným syrom. Môžeme použiť podľa chuti aj plesňový syr napr. Niva) Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapekať asi 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.