Slovenské špagety

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 31. 03. 2008

Suroviny: 300 g uvarených špagiet, 50 g prerastenej údenej slaninky, 100 g tvrdého nastrúhaného syra, 2 PL masla, 250 g čerstvých húb, (šampiňónov), soľ, mletá rasca, nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka.

Postup: huby očistíme, pokrájame a podusíme na masle. osolíme orascujeme a pridáme nasekanú petrželku alebo pažítku. Na kocočky pokrájanú slaninku oškaríme dočervena, pridáme ku nej uvarené - dobre odcedené špagety, udusené huby a všetko spolu ešte popražíme. Kto chce, môže si pridať aj za PL kečupu. Zmes premiešame, rozdelíme na taniere a každú porciu posypeme nastrúhaným syrom. podávame s rajčinovým šalátom.