Bavorská roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 31. 03. 2008

Suroviny: 1 kg mäsa z hovedzieho roštenca, 3 kg zemiakov, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 2 veľké cibule, korenie, soľ, mletá pálivá paprika, olej.

Postup: Očistené zemiaky nakrájame na plátky a necháme odstáť, aby pustili vodu. Mäso pokrájame na plátky(rezne), ktoré osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Do pekáča vložíme asi 2/3 pripravených zemiakov, posypeme ich na pásiky nakrájanou cibuľou, osolíme a opaprikuujeme. Na túto vrstvu pokladieme opečené roštenky a prikryjeme ich zvyšnými zemiakmi. Zalejeme výpekom z opekania mäsa, polejeme smotanou a poprášime paprikou. Podľa chuti môžme prisoliť. Povrch opekáča prekryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť asi 1 hodinu. Potom alobal odstránime a zapečieme dozlatova. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.