Kokošky (špalíčky)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 31. 03. 2008

Suroviny: Varené zemiaky, 1 vajce, soľ, 1 hrnček hrubej múky, 1/2 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, údené mäso, masť.

Postup: Z uvarených zemiakov, vajca, múky a soli si vypracujeme klasické zemiakové cesto. Z vypracovaného cesta tvoríme šúľance -(špalíčky) a tie uvaríme v osolenej vode. N a troche masti udusíme domäkka kyslú kapustu. Počas dusenia ju môžme podlievať troškou vody. Pokiaľ kapusta zmäkne, tak si na masti opražíme do zlatožlta na kocočky nasekanú cibuľu, pridáme ku nej na kúsky pokrájané údené mäso a popražíme dočervena. Nakoniec zmiešame uvarené scedené šúľance, kapustu a cibuľu s mäsom prmiešame a podávame.