Cíferské rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 01. 04. 2008

Suroviny: 4 veľké rezne z bravčového stehna, 4 plátky tvrdého syra alebo oštiepka, 4 plátky šunky, 100 g šampiňónov, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 ml šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, olej.

Rezne naklepeme, každý rezeň osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z obidvoch strán. Rezne uložíme do pekáča. Na výpeku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, mierne osolíme a chvíľu podusíme. Šampiňóny rozdelíme na rezne, na každý rezeň položíme plátok šunky a plátok syra. Smotanu rozmiešame s 1 PL hladkej múky a zalejem rezne. Pekáč s rezňami dáme do vyhriatej rúry na 200 °C a necháme asi 20 minút zapiecť.