Pivárske rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 02. 04. 2008

Suroviny:600-800 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, hladká múka, 2 zemiaky, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, korenie, majoránka, 2 PL piva, 1 PL mlieka, 1 PL polohrubej múky, olej ocot, čerstvo nastrúhaný chren.

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme, posolíme a obalíme v múke. Ošúpané zemiaky najemno nastruháme, pridáme vajce, korenie, majoránku, pivo, mlieko, polohrubú múku, pretlačený cesnak a vymiešame na cestíčko. Rezne namáčame v pivnom cestíčku a vypražíme dozlatista. Vypražené rezne posypeme nastruhaným chrenom a ochutíme pár kvapkami octu-zriedeného s vodou. Podávame s hranolkami alebo opečenými zemiakmi