Vrabčence s kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 04. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, korenie, soľ, 50 g údenej slaninky, masť, 2 cibule, 250 g kyslej kapusty, 1 čl mletej papriky, rasca, zemiaky.

Postup: slaninkupokrájame na kocočky a oškvaríme do zlatista. Pridáme jednu nadrobno nasekanú cibuľu, orestujeme a pridáme kapustu. premiešame, podlejeme troškou vody a udusíme domäkka. Z mäsa nakrájame rezne, ktoré osolíme, okoreníme a naklepeme. Na vyklepané rezne pokladieme udusenú kapustu a rezne stočíme do závitkov. Naplnené vrabčence zopneme špáradlami alebo previažeme niťou. Potom ich opečieme na troche masti zo všetkych strán a pridáme druhú, na pásiky pokrájanú cibuľu. Ochutíme rascou, posypeme paprikou a trocha podlejeme vodou. Prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia vrabce otáčame a podľa potreby podlievame troškou vody. Zemiaky očistíme., pokrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a preložíme do vymasteného pekáčika. Na zemiaky pokladieme udusené vrabčence, posypeme rascou a polejeme vydusenou šťavou z mäsa. Necháme v rúre zapiecť: