Horársky guláš

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 04. 2008

Suroviny: 1 kg bravčového pliecka, 2 cibule, 1 PL masti, 250 g čerstvých húb alebo šampiňónov, 1 konzerva-125 g hrášku, 1 pohár leča-7 dcl, 2 feferónky, mletá paprika, soľ, korenie, kečup, worcester.

Postup: mäso odblaníme a pokrájame na hrubšie rezance. na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme a za stáleho miešania mäso opečieme. Pridáme lečo, na plátky pokrájané huby, nasekané feferónky bez jadierok, opaprikujeme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme scedený hrášok, 2 PL kečupu, trocha worcestru a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou-prípadne vegetou a prevaríme.