Thajské bravčové mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 04. 04. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, korenie, soľ, 1PL hladkej múky, 1/2 čl mletej čilí, 1 čl koriandra, 1 čl práškového cukru, 100 g arašidov, 200 g ananasového kompótu.

Postup: Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme na hrubšie rezance nakrájané mäso a orestujeme. Poprášime ho múkou, osolíme a okoreníme ostatnými koreninami podľa chuti. Premiešame a pridáme arašidy. Udusíme domäkka. nakoniec pridáme kocky ananasového kompótu a krátko spolu prehrejeme. Kompót ale môžeme pridať až na tanier ako oblohu. Posdávame s ryžou a zeleninovým šalátom.