Dijónske rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny: 4 bravčové rezne,1 strúčik cesnaku, 1 PL Dijónskej horčice, 1,5 čl čerstvého nasekaného kôpru, (alebo 1 čl sušenéh kôpru), 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: rezne naklepeme, roztlačený cesnak zmiešame s horčicou a kôprom. Touto zmesou potrieme rezne z oboch strán a opečieme ich na rozohriatom masle, z každej strany po 2 minúty. Opekáme pri strednej teplote. Opečené rezne posolíme, okoreníme a podávame so zemiakmi alebo z hranolkami. Podľa tohto receptu môžeme pripraviť aj kuracie rezne, Odporcovia kôpru môžu použiť aj inú bylinku.