Hovädzie s plnkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny: 800 g hovädzieho mäsa zo stehna, korenie, soľ, 1 cibuľa, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapia, 1 vajce, 1 PL kečupu, 1 čl solamylu, rasca.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a po vlákne narežeme do mäsa otvor a vytvoríme väčšiu kapsu. Nadrobno nasekanú cibuľu, na malé kocočky pokrájanú šunku aj kapiu orestujeme na oleji, pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a potom pridáme rozšľahané vajce. Necháme zatuhnúť na praženicu a potom dáme vychladnúť. Zmesou naplníme mäsovú kapsu a potom mäso previažeme motúzikom, aby plnka nevytiekla. Pripravené mäso opečieme na horúcom oleji zo všetkych strán, podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Pred dokončením posolíme, pridáme kečup, rascu a dochutíme soľou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme solamylom rozmiešanym v troche studenej vody a prevaríme. Z mäsa odstránime motúzik a pokrájame ho na 1,5 cm hrubé plátky. Podávame s ryžou a kyslou uhorkou.