Vincúrova roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny:600 g hovädzieho roštenca, 100 g čerstvých šampiňónov, 2 PL rajčinového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 dcl červeného vína, 1 PL hladkej múky, olej, soľ, korenie, kocka masoxu alebo hovädzieho bujónu.

Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na rezne a naklepe. Okraje ponarezujeme a roštenky osolíme a okoreníme. Pripravené roštenky prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Opečené odložíme na teplé miesto a na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme pokrájané šampiňóny, roztlačený cesnak a rajčinový pretlak. Podlejeme vývarom z masoxu, vložíme naspäť mäso a prikryté udusíme domäkka. Mäkké roštenky znova vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z múky a prevaríme. Nakoniec prilejeme víno a ešte krátko prehrejeme. Omáčku precedíme na roštenky a podávame s opekanými zemiakmi a guličkami hrozna.