Goralská roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny: 500 g hovädzej roštenky, 2 cibule, 100 g šampiňónov, mletá paprika, soľ, 70 g údenej slaninky, 50 g sterilizovaného hrášku, 1 dcl bieleho jogurtu alebo kyslej smotany. Na marinádu: 3 PL oleja, 1 čl horčice, 1 čl paprikovej pasty, alebo mletej papriky, 1 PL kečupu, griľovacie korenie, worcester.

Postup: mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a ponatierame marinádou. na mäso pokladieme po koliesku cibule a necháme v chladničke marinovať niekoľko hodín. Namarinované roštenky prudko opečieme na troške horúceho oleja z obidvoch strán, podlejeme horúcou vodou a prikryté dáme udusiť domäkka. Zatiaľ si pokrájame slaninku na plátky, okraje ponarezujeme na hrebienok a oškvaríme na panvičke dočervena. Na výpeku zo slaninky speníme na tenké kolieska nakrájané cibule, pridáme pokrájané šampiňóny a neskôr aj hrášok. Posypeme paprikou a ešte krátko podusíme. Roštenky na taniery podlejeme omáčkou, na každú dáme hrebienok opečenej slaninky a dozdobíme lyžičkou jogurtu. Podávame s cestovinami alebo so zemiakmi.