Hovädzí rozbíf

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 07. 04. 2008

Suroviny: 800 g hovädzej sviečkovice alebo roštenca, niekoľko guličiek čierneho korenia, soľ, olej, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 1 PL horčice, mleté čierne korenie, 1/2 čl práškového cukru, 2 dcl bieleho jogurtu, čerstvá petržlenová vňať.

Postup: Mäso odblaníme, opláchneme, osušíme obrúskom a vytvarujeme do valca, ktorý popreväzujeme motúzikom. Pripravené mäso zo všetkych strán posolíme, okoreníme a ponatierame olejom. Na troche horúceho oleja potom mäso zo všetkych strán prudko poopekáme a preložíme do pekáča. Polejeme výpekom, pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 10 minút. Potom zvýšime teplotu na 250°C a pečieme ešte 30-40 minút. Počas pečenia mäso občas polejeme výpekom. Zatiaľ si v miske pomiešame jogurt, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu, uhorku, cukor a nadrobno nasekanú petrželku. Upečený rozbíf odviažeme, krájame na tenké plátky a podávame s jogurtovou omáčkou a hranolkami.