Zemiakový prívarok s hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 600 g zemiakov, 250 g húb, (šampiňóny) 2 PL masti, 1 veľká cibuľa, 2-3 PL hladkej múky, 250 ml kyslej smotany, rasca, mleté korenie, soľ, ocot, cukor.

Postup: NNa masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme čerstvé nakrájané huby, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Premiešame, podlejeme trochou vody a prikryté necháme dusiť. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k poduseným hubám. Prilejeme vodu a varíme až zemiaky zmäknú. Do smotany zašľaháme múku, prilejeme k zemiakom a prevaríme. Omáčku dochutíme soľou, octom a cukrom podľa chuti. Podávame s chlebom.