Švajčiarske rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 04. 2008

Suroviny: 6 ks.rezňov z bravčového stehna, 2 PL masti, soľ, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 100 g údeného syra.

Postup: Rezne naklepeme, okraje rezňov ponarezujeme a opečieme ich na horúcej masti z obidvoch strán. Potom rezne osolíme, uložíme ich do vymasteného pekáča, polejeme výpekom z opekania a zmesou rozšľahaných vajec, mlieka a múky. Povrch posypeme postrúhaným údeným syrom(alebo pokryjeme tenkými plátkami údeného syra) a v mierne vyhriatej rúre zapekáme asi 25 minút. Najvhodnejšia príloha- zemiaková kaša.