Záhradnícke mešce

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 04. 2008

Suroviny: 6 ks väčších rezňov z bravčového stehna, kečup, korenie, soľ, 1 väčšia cibuľa, 1 kocka zeleninového bujónu alebo masoxu, 50 g údenej slaninky, 1 pohár sterilizovaného hrášku s karotkou, 1PL masti, 1 PL hladkej múky.

Postup: Rezne naklepeme, osolíme, okreníme a na jednej strane natrieme kečupom. Cibuľu aj slaninku nakrájame na drobné kocky. Pripravené rezne posypeme nasekanou cibuľou a slaninkou a na každý dáme kopček karotky a hrášku. Rezne potom preložíme cez polovicu do tvaru mešca a okraje zopneme špáradlami. V kastróle opražíme zvyšnú slaninku, pridáme zvyšnú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom zalejeme horúcou vodou a vložíme kocku bujónu. Keď nám tento základ začne vrieť, vložíme urobené mešce a prikryté dáme udusiť domäkka. Nakoniec pridáme zostávajúcu mrkvu s karotkou a omáčku zahustíme zápražkou z múky. Necháme ešte krátko prevrieť a poprípade dochutíme soľou a korením. Podávame s dusenou ryžou a čalamádou.