Džgance s bryndzou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 24. 04. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov, soľ, 300 g hladkej múky, 150 g bryndze, 100 g údenej slaninky.

Postup: Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody: Vody dáme len toľko, aby boli zemiaky akurát zaliate. Uvarené zemiaky popučíme a za stáleho miešania vareškou pridávame múku a prito stále na ohni dusíme, až vymiešame hustú hladkú kašu. Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme dochrumkava. Lyžicou namočenou v slaninkovej masti vyberáme z hrnca zemiakovú kašu a Kôpky kaše-džgance ukladáme na misu. Každú vrstvu džgancou premiešame s bryndzou. Nakoniec posypeme oškvarenou slaninkou a pokvapkáme slaninkovou masťou