Valašská kapusta s knedľou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 02. 05. 2008

Suroviny: 1 kg mäsa z bravčového pliecka, 1 veľká cibuľa, 2 PL masti, mletá červená paprika, soľ, 1,5 kg hlávkovej kapusty, 0,5 L kyslej smotany, 3PL hladkej múky.

Postup: Na horúcej masti necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, posypeme mletou paprikou a za občasného pomiešania necháme prikryté dusiť. Počas dusenia mäso podlievame menším množstvom vody a premiešavame, aby sa nám nepripálilo. Zatiaľ si pokrájame kapustu na rezance a po 30 minutách dusenia ju pridáme k mäsu. Posolíme, podľa potreby dolejeme vodu a dusíme spolu až sú mäso aj kapusta mäkké. Potom pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a necháme za častého premiešania prevrieť. Podávame s parenou knedľou.