Bravčové zahradnícke filé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 05. 2008

Suroviny: 600 g bravčového karé bez kosti, 1 cibuľa, soľ, korenie, vegeta, masť, 1 balenie mrazenej južnej zeleninovej zmesi, mletá paprika, hladká múka.

Postup: Mäso z karé pokrájame na 1 cm hrubé filátka. Na masti zapeníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme za 1 čL mletej papriky, premiešame a zalejeme horúcou vodou. Potom postupne pridáme nakrájané mäso a necháme ho aby sa zatiahlo-zbelelo. Mäso okoreníme, pridáme 2 čL vegety a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby dolievame vyparenú vodu. Potom na masti upražíme 1,5 PL múky na svetlú zápražku a zalejeme ju studenou vodou. Premiešame, prelejeme na mäso a necháme na slabšom ohni prevariť. Nakoniec k mäsu pridáme zeleninovu zmes a ešte na slabom ohni chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.