Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 05. 2008

Suroviny: 600 g bravčového mäsa z karé bez kosti, 1 cibuľa, 1 mrkva, 100 g póru, 100 g zeleru, 1 kelímok kyslej smotany, trocha mlieka, 2 PL hladkej múky, soľ, korenie, vegeta, 1 PL horčice, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 bobkový list,olej.

Postup: Mäso z karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, vložíme na ňu jednu vrstvu mäsa a podlejeme trochou vody. Keď sa mäsko zatiahne, vložíme ďalšie mäso a zase pridáme troška vody. Postup zopakujeme až minieme všetko mäso. Potom hrniec prikryjeme a dusíme do polomäkka. Zatiaľ si očistíme, mrkvu a zeler a nakrájame na malé kocočky. Pór nakrájame na kolieska a šampiňóny na plátky. Keď je mäso polomäkké pridáme ku nemu mrkvu, zeler, 1 bobkový list a dodusíme domäkka. K mäkkému mäsu pridáme pór aj šampiňóny a na slabom ohni prevaríme. Nakoniec pridáme smotanu, do ktorej sme primiešali zátrepku z mlieka a múky. Necháme spolu prevariť a omáčku dochutíme horčicou. podávame s cestovinou, napr. s kolienkami alebo s penne. Pokiaľ nemáte radi šampiňóny, môžeme ich vynechať.