Lacné rezne z bravčového bôčika

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 05. 2008

Suroviny: 500 g bravčového bôčika, 1 dcl mlieka, soľ, hladká múka, 1 vajce, strúhanka, olej.

Postup: Bôčik najemno pomelieme, pridáme mleko a veľmi dôkladne vymiešame, až mlieko do mäsa úplne vsiakne. Túto mäsovú hmotu dáme do chladničky dobre zatuhnúť. Potom mäsovú hmotu osolíme, dobre znova premiešame a na vlhkej fólii tvarujeme malé placky, ktoré obaľujeme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Pripravené rezne vypražíme na horúcom oleji z obidvoch strán. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom alebo hlávkovým šalátom.