Bravčové zapečené so slaninkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 05. 2008

Suroviny: 1 kg bravčového stehna, 200 g anglickej alebo oravskej slaninky, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa, strúhanka, soľ, korenie, olej.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom. Rezne obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajíčku. Obalené ich krátko opražíme na oleji z oboch strán a uložíme do pekáča. Rezne v pekáči prikryjeme plátkami slaninky, na pásiky nakrájanou cibuľou, posolíme, okoreníme a trocha podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby dolievame vodu. Podávame s varenými zemiakmi, s ryžou a zeleninovým šalátom.