Dusená kyslá kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 13. 05. 2008

Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, masť, cibuľa, korenie, soľ, vegeta, rasca, hladká múka, citrónová šťava, mletá červená paprika.

Postup: Kapustu scedíme, vodu z kapusty si odložíme na prípadné dochutenie. Ak je kapusta dosť kyslá môžeme ju prepláchnuť studenou vodou.Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravenú kapustu, osolíme, pridáme korenie, rascu a dusíme domäkka. Potom kapustu dochutíme vegetou, citrónovou šťavou, podľa chuti cukrom a zahustíme zátrepkou z múky a vody. Za stáleho miešania necháme prevariť. Môžeme dofarbiť mletou paprikou. Podávame najmä k údenému mäsu, pečeným údeninám a ako prílohu k jedlám zo zemiakového cesta.