Kotlety plnené slaninou a ovocím

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 05. 2008

Suroviny: 50 g oravskej slaninky, 4 sušené slivky, 1 jablko, 4 bravčové kotlety, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 kelímok kyslej smotany, 2 PL citrónovej šťavy, štipka cukru, 1 cibuľa, 1 PL horčice,1 hlávka šalátu, petržlenová vňať.

Postup: slaninku nakrájame na kocočky a upražíme ju dochrumkava. Slivky nasekáme na malé kúsky, a jablko nastruháme na hrubom struhadle. Ovocie pridáme k opečenej slaninke a premiešame. Do kotliet narežeme otvor (kapsu), z vnútra potrieme horčicou a naplníme ich slaninkovou zmesou. Otvor na kotletách potom uzavrieme špáradlo. Do slaninkového výpeku pridáme 2 PL oleja a pripravené kotlety na ňom opečieme z každej strany po 6-7 minút. potom ich osolíme, okoreníme. Šalát očistíme, opláchneme a potrháme na kúsky. Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, podľa chuti dosladíme a premiešame so šalátom. Cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme ku nej naplnené kotlety, podlejeme troškou vody a spolu krátko podusíme. Podávame s varenými zemiakmi a marinovaným šalátom. Posypeme nasekanou petrželkou.