Sekaná so zeleninou a bylinkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 05. 2008

Suroviny: 2 žemle od včerajška, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1250 g jemne pomletého bravčového pliecka, 2 vajcia, 1 kelímok kyslej smotany(150 g), biele mleté korenie, 1 čL provensálskeho korenia, 300 g stredne veľkých rajčín, 200 g tvrdého syra napr.Čedar alebo Gouda, čerstvé oregáno, maslo na vymastenie plechu.

Postup: 6emle namočíme do studenej vody. zatiaľ si najemno nasekáme cibuľu a roztlačíme cesnak. V mise rozmiešame mleté mäso, vajcia, vyžmýkané namočené žemle, kyslú smotanu, nasekanú cibuľu a cesnak. Dobre premiešame, ochutíme soľou, bielym korením, provensálskym korením a znova premiešame. Umiešanú zmes rozložíme do vymasteného pekáča, vrch urovnáme a pokladieme naň hrubšie plátky rajčín. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry na 175°C piecť asi na 45 minút. Upečenú sekanú naporcujeme na taniere a dozdobíme lístakmi čerstvého oregána. (môžeme nahradiť zelenou petrželkou.) Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.