Kompót z rebarbory a jabĺk

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ovocie, Vydané dňa: 22. 05. 2008

Suroviny: 500 g rebarbory, 2 jablká, 2 drievka celej škorice, 6 PL cukru, 2 PL solamylu, na ozdobenie lístky medovky.

Rebarboru a jablká ošúpeme, z jabĺk vykrojíme jadrince. Potom rebarboru nakrájame na kúsky a dáme variť do 1/4 L vody spolu so škoricou. Po chvíľke varenia pridáme na kúsky pokrájané jablká a ešte 5 minút povaríme. Ochutíme cukrom. Solamyl rozmiešame v troške studenej vody dohladka a uvarený kompót ním zahustíme. Kompót rozdelíme do misiek a necháme vychladnúť. Podávame s lyžičkou vaječného likéru a ozdobené lístkami medovky.