Slonie žrádlo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 28. 05. 2008

Suroviny1: 1kg mäkkej salámy, 6ks veľkých cibúľ, 1 pohár kyslých uhoriek, 110g rajčinového pretlaku, 6 kociek cukru, 400g majolky, 2PL oleja, 1PL octu, 2PL horčice, 1KL soli, 1KL chilli. Suroviny2: 1 malý rajčinový pretlak, 3PL horčice, 1PL oleja, 1PL octu, 1PL worchestrovej omáčky - všetko zmiešame a zohrejeme na platni, 1/2kg diétnej salámy, 2 stredne veľké cibule, 4 kyslé uhorky, 1 majolka, chilli.

Postup1: Salámu na drobno narezať, pridať na drobno pokrájaná uhorky a cibuľu. Z oleja, octu, pretlaku, horčice, soli, cukru a chilli uvariť hladkú omáčku. Pridať salámu. Dobre premiešať, po vychladnutí pridať majolku a premiešať. Dobré je nechať odstáť 1-2 dni. Postup2: Všetko premiešame.