Zeleninové lečo s vajcom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 31. 05. 2008

Suroviny: 100 g rastlinného oleja, 150 g cibule, 800 g čerstvých paprík, 300 g rajčín, soľ, štipku mletého korenia, 5 vajec.

Postup: ošúpanú cibuľu nakrájame na hrubšie prúžky. papriky umyjeme, vykrojíme jadrince a nakrájame na pásiky. Rajčiny sparíme v horúcej vode, schladíme, ošúpeme a nakrájame na osminky. Na horúcom oleji orestujeme cibuľu, pridáme papriku, osolíme, okoreníme a podusíme. Potom pridáme rajčiny a dusíme a ´dalej dusíme, až sa odparí šťava. Potom primiešame rozšľahané vajíčka, premiešavame až vajíčka zatuhnú. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, ktoré sme varili s troškou rasce a nasekanou petržlenovou vňaťou.