Bravčová pečienka z karé s bylinkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 05. 06. 2008

Suroviny: 1kg vykosteného bravčového karé, soľ, korenie, 2 PL sušených byliniek- zmes tymianu, majoránu a rozmarínu, 100 g oravskej slaninky, po 1 ks žltej zelenej a červenej papriky, 5 mrkiev, 500 g zelenej fazuľky, 8 zemiakov, 1/8 l vývaru z kocky, 1 viazanička petržlenovej vňate.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a potrieme celé soľou a korením. Pripravené mäso položíme do pekáča vymasteného olejom. Vrch mäsa posypeme zmesou byliniek a pozakrývame tenkými plátkami slaninky. Znova posypeme bylinkami a rukou bylinky pritlačíme ku slaninke. Vložíme do vyhriatej rúry na 200;C a pečiemeasi 1 hodinu. zatiaľ si pripravíme zeleninu: Mrkvičky očistíme a pokrájame na hrubšie plátky. Fazuľové struky očistíme a stiahneme z nich fúzy. Zemiaky očistíme a pozdĺžne nakrájame na osminky. Po 30 minutách pečenia obložíme pripravenou zeleninou mäso dookola a opatrne prilejeme vývar. pekáč prikryjeme (alobalom) a dáme dopekať. Po dopečení pekáč odokryjeme a necháme vo vypnutej rúre ešte 10 minút odpočinúť. Opečenú zeleninu dochutíme soľou, korením a posypeme nasekanou petrželkou.