Udené v zelenine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 08. 06. 2008

Suroviny: 1 hlávku (asi1 kg) kelu, 200 g cibule, 2 PL masla, 750 vykosteného údeného karé, 400 g zemiakov, 400 g mrkvy, korenie, soľ.

Postup: kel dôkladne očistíme, umyjeme a rozoberieme na listy. Umyté listy necháme dobre odkvapkať. Cibuľu očistíme, rozkrájame na štvrťky a opečieme ju vo väčšom kastróle na presmahnutom masle. Pridáme kel, podlejeme 3/4 L vody, vložíme na kotlety nakrájané mäso a dusíme prikryté asi 45 minút. Zatiaľ si ošúpeme zemiaky, očistíme mrkvu a všetko pokrájame na väčšie kúsky. Necháme predvariť v osolenej vode asi 10 minút , scedíme a pridáme k mäsu. Spoločne dodusíme domäkka. Hotové dochutíme soľou a korením.