Bravčové medajlónky s brokolicou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 150 g zemiakov, 400 g brokolice, 2 cibule, soľ, korenie, 4 rezne z bravčového karé, 1 PL oleja, 100 g bylinkového syra napr. Cottage.

Postup: Dáme si uvariť očistené a na kocky pokrájané zemiaky do osolenej vody. Zatiaľ očistíme brokolicu a rozoberieme ju na ružičky. Brokolicu dáme do vriacej osolenej vody a varíme ju asi 10 minút. Uvarenú brokolicu vyberieme a necháme odkvapkať. Na malom množstve oleja upečieme vykostené porcie mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, krátko opečieme a zalejeme smotanou. Necháme asi 5 minút povariť. Potom pridáme syr, brokolicu, ochutíme soľou, korením a ešte spolu prehrejeme. Podávame so zemiakmi a ozdobíme nasekanou petrželkou.