Bravčové stehno na víne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 17. 06. 2008

Suroviny: 800 g bravčového mäsa zo stehna, korenie, soľ, 2 cibule, 1 PL masla, 250 g šampiňónov, olej, 1 dcl bieleho vína, 1 čL horčice, 2 dcl šľahačkovej smotany,petržlenová vňať.

Postup: Z mäsa nakrájame menšie rezne, ktoré osolíme, okoreníme a naklepeme. Na masle opražíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ku nej na plátky pokrájané šampiňóny a spolu krátko podusíme. Pripravené mäso opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji, opečené podlejeme vínom, pridáme horčicu a zmes necháme prevrieť. Potom stíšime oheň a prikryté dusíme domäkka. Mäkké mäso zalejeme smotanou, pridáme podusené šampiňóny s cibuľou a ešte 5 minút spolu podusíme. Hotové mäso posypeme nasekanou petrželkou a podávame s varenými zemiakmi.