Morčacie prsia s mrkvou a hráškom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 17. 06. 2008

Suroviny: 800 g morčacích prsíčok, 1 farebná paprika, 1 viazanička petrželky, 250 g tvarohu, 1 žĺtok, korenie, soľ, 1 viazanička mladej mrkvičky, 500 g cukrového krášku, 2 PL masla, 4 PL citrónovej šťavy, 2 PL maizény, 1 kelímok (200 g) šľahačkovej smotany.

Postup: Papriku očistíme a pokrájame nadrobno. Troška vňaťky si odložíme na ozdobenie a ostatnú najemno nasekáme. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, pridáme nasekanú vňať, pokrájanú papriku a zmes ochutíme soľou a korením. Mäso osolíme, okoreníme naklepeme a položíme si ho na plocho. Natrieme ho tvarohovou zmesou zroľujeme ho do rolády a zviažeme niťou, Pripravenú roládu uložíme do pekáča, potrieme dobre olejom a dáme ho do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút. Potom ho podlejeme asi 2 dcl vody a pečieme ďalej asi 30 minút. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme očistené mrkvičky, okoreníme a 3 minúty podusíme. Potom pridáme aj hrášok a spolu dusíme 10 minút. Upečenú roládu preložíme na pás alobalu, zabalíme a odložíme odpočinúť. Do panvice dáme asi 1,5 dcl vody, pridáme výpek z mäsa a necháme povariť spolu s citrónovou šťavou. Potom pridáme v 2 PL vody rozmiešanú maizénu a za stáleho miešania necháme 1 minútku povariť. Nakoniec pridáme udusenú zeleninu,prilejeme smotanu, ochutíme cukrom, soľou, korením a krátko prevaríme. Roládu pokrájame na plátky, obložíme zeleninou a podávame s opečenými zemiakmi a dozdobíme vetvičkou petrželky.